Sipas të dhënave të The American Cancer Society ( Shoqatës Amerikane të Kancerit ) deri në fund të vitit rreth 224,390 raste të reja të kancerit të mushkërive do të diagnostikohen dhe do të ketë rreth 158,080 vdekje për shkak të kësaj sëmundjeje.

Ndërsa pirjen e duhanit rrit rrezikun e zhvillimit të kancerit të mushkërive, këto statistika përfshijnë edhe duhanpirësit dhe jo duhanpirësit.

Njohja e shenjave dhe simptomave të para është jetësore për ta kapur atë në kohë në mënyrë që të trajtohet sa më shpejt të jetë e mundur.
1. Kollë e vazhdueshme
2. Kollë jo e zakonshme
3. Vështirësi në frymëmarrje
4. Dhimbje gjoksi
5. Ndryshime në zërin tuaj
6. Humbje e pashpjegueshme e peshës
7. Dhimbje e kockave