Ajo në moshën 15 vjeçare i hyn botës së modelimit dhe behët njëra nga modelet më të kërkuara të Frances. Aktoren , modelen dhe këngëtaren e ndjeki një jetë me shumë afera dhe divorce dhe ishte ne qendër të medieve kështu behët edhe gruaja më e fotografuar në botë.

Aktorja ma mbushur 40 vjet tërhiqet nga aktrimi dhe bota e filmit . jo iu kushtua pasionit të saj, angazhimin për kafshët e kërcënuara dhe të lënduara, dashurinë për to ajo e kishte zbuluar qe në vitet e rinisë.  

Brigitte pati reaguar edhe ndaj asgjësimit për qenët endacak në Kosovë që këtë iniciative mori komuna e Prishtinës vite më parë. Figura e saj mes kultit dhe seksit dhe pavarësisë femërore solli imazh të ri të femrës për disa dhjetëvjeçarë.

Imazhi I saj edhe sot admirohet nga shumë ferma në botë ndër to është edhe prezantuesja shqiptare ku tenton të gjen vetën në mes këtij imazhi të mrekullueshëm siç ishte në vitet e rinisë Brigitte Bardot.

Edhe pse aktorja e njohur është fare natyrale, si duket Luana  ka bërë përpjekje të madhe për të arritur t’i ngjasojë deri diku e kjo falë operacioneve të shumta.

Këtë sakrificë Lauana e thekson në këtë fotografi të fundit duke krahasuar vetën më aktoren. /Kosovarja/